Vânătoarea este o activitate care vă oferă nu numai satisfacția de a prinde prada, ci și posibilitatea de a vă bucura de o carne sănătoasă și gustoasă. Una dintre cele mai apreciate cărnuri de vânat este cea de mistreț, care are un gust intens și o textură fragedă.

Mistrețul este în egală măsură o sursă bogată de proteine, având un conținut de 74%, ceea ce îl face ideal pentru persoanele care adoptă o dietă proteică. Este un aliment foarte apreciat în gastronomia gourmet și, în plus, este o sursă importantă de vitamine, minerale, fier și zinc. Printre vitaminele prezente în carnea de mistreț se numără complexul de vitamine B (B, B1, B2, B6 si B12), care joacă un rol esențial în sănătatea sistemului nervos și muscular, ambele în teorie foarte folosite de vânători, precum și vitaminele D și E. În plus, aceasta conține seleniu, un element important pentru glanda tiroidă, și fosfor, care susține sănătatea inimii, a rinichilor și formarea lecitinei. Comparativ cu peștele sau spanacul, mistrețul oferă un aport nutrițional semnificativ, având un conținut mai mare de fier și fosfor. Valoarea calorică a unei porții de mistreț (100g) este de doar 160 de calorii, în timp ce porcii domestici conțin aproximativ 270 de calorii la 100 de grame de carne.

De aceea astăzi vă vom arăta cum să preparați o friptură de mistreț delicioasă, folosind câteva ingrediente simple și un mod de gătire ușor.

Pentru a face o friptură de mistreț după această rețetă, aveți nevoie de următoarele:

  • ·         1 kg de carne de mistreț, tăiată în bucăți mari
  • ·         2 cepe, tăiate mărunt
  • ·         4 căței zdrobiți de usturoi
  • ·         2 linguri de ulei
  • ·         sare și piper după gust
  • ·         2 frunze de dafin
  • ·         2 crenguțe de rozmarin
  • ·         250 ml de vin roșu sec
  • ·         250 ml de apă sau supă de legume

Pașii pe care trebuie să îi urmați sunt:

1.       Încingeți cuptorul la 180°C și ungeți o tavă cu ulei.

2.       Condimentați carnea cu sare și piper și așezați-o în tavă.

3.       Presărați ceapa și usturoiul peste carne și adăugați frunzele de dafin și rozmarinul.

4.       Turnați vinul și apa sau supa uniform.

5.       Acoperiți tava cu folie de aluminiu.

6.       Dați tava la cuptor pentru aproximativ o oră și jumătate, verificând din când în când dacă mai este suficient lichid.

La final scoateți folia de aluminiu și lăsați friptura să se rumenească pentru încă 15 minute.

Serviți friptura caldă, cu garnitură de cartofi prăjiți sau piure și salată verde.

Aceasta este o rețetă simplă și rapidă de friptură de mistreț, care îți va impresiona familia și prietenii. Poți folosi aceeași metodă pentru alte tipuri de carne de vânat, cum ar fi cerb, căprioară sau iepure; din păcate nu s-a inventat încă o rețetă care să folosească carnea de răceală, deși asta se prinde cel mai ușor la vânătoare!

Vă urăm poftă bună, dar nu înainte de a vă ruga să împărtășiți cu noi în comentariile acestui articol rețetele voastre preferate pe bază de carne de mistreț!